Sőrés Gabriella
Helen Doron Debrecen – LCF Owner

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberekEgy tv reklám kapcsán találkoztam 2004-ben a Helen Doron névvel. Rögtön utánanéztem, mit is rejthet. Angol tanárként végeztem, két kisgyerekkel voltam otthon és azon törtem a fejem, hogyan taníthatnám a saját kisgyermekeimet angolul. Azonnal láttam, hogy ez az egyetlen és legjobb módja annak, hogyan tanítsuk saját kicsinyeinket is angolra. Az anya az anya. A gyereknek kell egy bizonyos hely és idő, hogy a nyelvtanulást kösse valakihez, valamihez. Az anyukáktól nehezebben fogadják el a gyerekek, ha nem az anyanyelvén szól hozzájuk. Tanárként és nyelviskola vezetőként 2010-ben csatlakoztam a Helen Doron csoporthoz. Büszke vagyok profi tanárcsapatomra, akiknek minőségi munkájára bátran számíthatok. Az ő gondos, szeretetteljes tanításuk eredményeképpen már több száz kisgyermek szerette meg és ismerte meg nálunk, Debrecenben az angol nyelvet.


Jacobs Cecília (Sisi)

Helen Doron teacher

A Debreceni Egyetem Anglisztika-Néderlandisztika szakán szereztem diplomát, ahol nyelvészetre és alkalmazott nyelvészetre specializálódtam és ezen belül is a nyelvelsajátítás keltette fel legjobban az érdeklődésemet, mind anyanyelvi- mind idegen nyelvi vonatkozásban. Hosszabb időt töltöttem továbbá Hollandiában au-pairként, ahol három kis gyerkőccel foglalkoztam. Magyarországra hazatérve hol is hasznosíthattam volna jobban az egyetemen szerzett tudást és a gyerekekkel való foglalkozás terén szerzett tapasztalataimat, mint a Debreceni Helen Doron nyelviskolában. Az iskoláról és a módszerről egy hosszú évek óta tanító, és azóta a Mexikóban saját maga alapította HDEE Nyelviskolát vezető, ismerősöm ajánlotta, mivel úgy gondolta, talán nekem való lenne a tanítás. Teljes mértékben igaza volt! A képesítésemet 2010-ben szereztem meg, azóta vagyok büszke tagja ennek a remek csapatnak. A tanítás mellett később Pedagógia, majd Fejlesztőpedagógia szakot végeztem, hogy szakmai tudásomat gyarapítsam. Mára már picike tanítványaim megnőttek, többségük legalább egy Cambridge gyermek nyelvvizsgával büszkélkedhet, de vannak, akikkel már a B2-es vagy a C1-es nyelvvizsgára készülünk.


Kiss Virág

Helen Doron teacher

Négy évesen kezdtem angolul tanulni és az angol nyelv azóta is életem szerves része. Tizennégy évesen nyelvvizsgáztam, gimnáziumi éveim alatt pedig többször is részt vettem egy angol cserediák programban. Érettségi után nem volt kérdés, hogy anglisztikát szeretnék tanulni, mára már BA diplomám van anglisztikából, MA pedig amerikanisztikából. Amikor a Helen Doron módszerről olvastam, saját példám kapcsán azonnal tudtam, hogy a rendszer működik és hogy segíteni szeretnék, hogy minél több gyerek sajátítsa el játszva az angol nyelvet , erőfeszítések nélkül. 2013 óta dolgozom a Helen Doron Debrecennél, ez idő alatt rengeteg sikerélmény ért, nagyon szép emlék a tanítványaim első angol szava, bemutatkozása, első angol viccelődése vagy felszabadult nevetése az órán. Mára a 2-3 éves diákjaim iskolások lettek, angolul írnak, beszélgetnek velem, a legidősebbek pedig már a középfokú nyelvvizsgára készülnek.


Kocsis Zsófia

Helen Doron teacher

2002-ben a családommal kiköltöztünk az Egyesült Államokba, azóta minden nap életem szerves része az angol. Bár az általános iskola alsó tagozatán tanultam angolul, de az nem volt elég arra, hogy én bárkivel is tudjak beszélgetni. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyivel hatékonyabb, ha valaki anyanyelvi környezetben tanulja meg a nyelvet. Eleinte nem egyszerű, de minél többet hallunk egy nyelvet, annál gyorsabban tanuljuk meg. Az amerikai évek során rengeteg olyan tapasztalatot szereztem, ami alapján megtanultam a gyerekekkel foglalkozni. Eleinte egy hétvégi magyar iskolában segítettem magyart tanulni azoknak a fiatal gyerekeknek akik nem beszéltek magyarul, majd később a magyar cserkészeten belül a legkisebbekkel is foglalkoztam. Bármilyen más eseményen volt, mindig a fiatal gyerekkel játszottam. Azzal, hogy a Helen Doron Nyelviskolában taníthatok, életem két fontos részét tudom összekapcsolni: az angol nyelv használatát és a gyermekekkel való foglalkozást. Élvezet számomra, hogy amikor órát tartok akkor „kikapcsolhatok” egy kicsit és én is gyermekké válhatok. Ilyenkor csak arra figyelek, hogy élvezetes legyen az óra a gyerekek számára és ők is legalább annyira élvezzék az angolt, mint én.

 

Tóth Réka 
Helen Doron teacher

Az angol nyelv fontosságát és szeretetét leginkább a gyermekkorom számos, élménydús külföldi utazásai során (családi nyaralásokon, alkotótáborban) sikerült megtapasztalnom. A Debreceni Egyetem anglisztika szakán végeztem 2015-ben. Az angol nyelv mellett a másik ’’szerelmem’’ a színjátszás, így az itteni tanulmányaim legmeghatározóbb élménye volt, hogy drámacsoportunkkal sikerült az intézet angol nyelvű színjátszását újjáélesztenünk. Saját tapasztalataim után a drámát, a színpadon szereplést, azóta is az egyik legjobb módszernek tartom a nyelv élménnyel összekötött elsajátításához. Gyerekekkel egészen fiatal korom óta szeretek foglalkozni, különleges világuk, kreativitásuk, őszinteségük, nyitottságuk az újra a mai napig elvarázsol. 2017-ben kezdtem el óvodapedagógus tanulmányaimat a Debreceni Egyetem böszörményi intézményében, s a Helen Doron tanítás mellett jelenleg is ott tanulok. Minden nap új ötletekkel gazdagodok a tanítás, a kreatív gondolkodás, az angol nyelv játékos elsajátítása terén, és az új ötletek az óráimon is alkalmazom. A gyerekek látható nyelvi fejlődése mellett öröm látni azt is, ahogyan az órákon jókedvűen fedezik fel a világot, megismerik egymást, órák előtti és utáni időben is erős barátságok alakulnak ki.


Vinczi Andrea

Helen Doron teacher

A Debreceni Egyetemen szereztem meg óvodapedagógus diplomámat, így jó pár éve nem is kérdéses hogy gyerekekkel szeretnék dolgozni. A Gyermeknevelési és Felnőttképzési karon korai idegen nyelv specializációt végeztem, ahol az óvodai nyelvtanulással ismerkedtünk elméletben és gyakorlatban. Egyik tanáromtól hallottam először a Helen Doron tanfolyamokról, általa kerültem kapcsolatba a nyelviskolával. Egyből megtetszett a módszer: a játékosság, a sokszínűség, a tanfolyamok anyagainak összetettsége és az otthoni hallgatásra kiadott CD-k, melyek rendkívül hasznosak a nyelvelsajátítás folyamatában. Korábbi tapasztalataimat jól tudom hasznosítani az órák során, emellett rengeteg új ötlettel, játékkal, kihívással szembesülök a nyelviskolában. Ez annak is köszönhető, hogy változatos életkorú gyerekekkel foglalkozhatok a babáktól az iskolásokig. Minden csoportommal szeretek minél többet játszani és mozogni, táncolni, énekelni, hogy jó hangulatban teljen az óra. A korai nyelvelsajátítás azért áll különösen közel hozzám, mert én is óvodás koromtól kezdve tanulom az angolt és tapasztalom ennek előnyeit. A mozgás, a tánc szintén fontos számomra, aerobik sportedzőként és Zumba Fitness oktatóként az angolóráimon is szeretek mindenkit megmozgatni. 


Babinszki Dóri

Helen Doron teacher

Az angol nyelv mindig az életem meghatározó része volt, már óvodában megismerkedtem vele, kéttannyelvű általános iskolába jártam, és az angol iránti lelkesedésem ez után sem hagyott alább. Versenyeredmények és nyelvvizsgák követték egymást, a nyelv szeretete végig kitartott tanulmányaim során. Gyerekekkel 17 évesen kezdtem el először foglalkozni, vívásoktatás keretein belül, hiszen a sport is elengedhetetlen része az életemnek. Nagyon jól megértettük egymást a gyerkőcökkel, a napom fénypontja volt, amikor taníthattam őket a vívóteremben. Valamikor ekkor vált nyilvánvalóvá számomra, hogy hivatásszerűen is gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Így jelentkeztem a Debreceni Egyetem angol-történelem szakos tanári képzésére, itt vagyok jelenleg másodéves hallgató. A Helen Doron módszerrel ezen a nyáron kerültem kapcsolatba: az egyetemi tanulmányaim mellett kerestem olyan lehetőséget, ahol gyerekekkel foglalkozhatok és kellő kihívást is jelent. Így találtam rá a nyelviskolára: a nyári táborok során betekintést nyerhettem az iskola működésébe és közelebbről megismerkedhettem a módszerrel. A tanárok lelkesedése, kreativitása, az órák élményszerűsége lenyűgözött és rögtön tudtam, hogy itt a helyem! Szerencsésnek tartom magam, hogy már ilyen fiatalon lehetőségem van azt csinálni, amit igazán szeretek és egy ilyen nagyszerű csapat tagja lehetek.

 

Kedves Beatrix    
Helen Doron teacher

Kedves BeatrixJelenleg harmadéves végzős óvodapedagógus hallgató vagyok Hajdúböszörményben, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán. Korai angol nyelvoktatásra specializálódó képzésben veszek részt, mely segítségével sok új dolgot tudok meg a gyerekek nyelvtanulási képességeikről. Első éves hallgatóként hallottam először a Helen Doronról, az egyetemi angol Tanárnőmtől. Nyári önkénteskedés alkalmával tekinthettem e először a HDEE rendszerébe, ami már akkor nagyon megtetszett. A sokszínűség, vidámság és az önfeledt, játékos tanulás az, ami magával ragadott. Két évben vettem részt a nyári táborokban segítőként, ahol könnyen és hamar jó kapcsolatot tudtam kiépíteni a gyerekekkel. Óvodapedagógusi képzésem során rendszeresen gyakorlaton veszek részt, így van tapasztalatom a különböző életkorú gyerekek képességbeli, fejlődési és érdeklődési sajátosságaikról. Ez év szeptemberétől lettem Helen Doron tanár, amit egy intenzív továbbképzés előzött meg Budapesten.

 

Nagy Anikó 
Helen Doron Debrecen –  Office manager

A Helen Doron Debrecen 2012 óta az életem része, írom ezt le így, mert ez nem csak egy munka, hiszen gyerekekkel nap, mint nap együtt lenni, az nem lehet csakis munka. Gyerekkorom óta szervezek és amióta az eszemet tudom, kommunikálok az emberekkel: kicsikkel, nagyokkal, fiatallal és idősebbel, megtalálom mindenkivel a hangot. A jó kommunikáció nálam nem kérdés, így a bemutató órák és rendezvényeink, táboraink szervezésével kiélhetem minden ilyen irányú vágyamat. Kiaknázhatom készségeimet, de nem csak ennyi ez a munka. Szerencsémre egy olyan munkakört tudhatok a magaménak, amiben kreatív lehetek, amiben fejlődhetek, amiben a száraz adatokkal való pénzügyi feladatomat felválthatja a spontaneitás, a tervezés és megvalósítás. A debreceni Helen Doron előtt több száz rendezvény szervezésében vettem részt, mellette pénzügyi és értékesítői munkaköröket töltöttem be több helyen egyszerre, pörgő lendületes és kihívásokkal teli életet éltem és ez mit sem változott azóta, csupán annyi a különbség, hogy mindezt egy helyen kapom meg és teljesíthetem. Minden napom azzal telik, hogy a Helen Doron Debrecen működése zökkenőmentes legyen, a hozzánk járó gyerekek és szüleik elégedettek legyenek szolgáltatásunkkal, ugyanakkor az iskola fejlődhessen, növekedhessen. Megtervezzük, megszervezzük, megvalósítjuk, megoldjuk és fejlesztjük: ezt tesszük itt, a Helen Doron Debrecenben minden nap.

 

Lehetőség

Kreatív, lelkes, megbízható tanárok jelentkezését várjuk, akik nemzetközi színvonalú képzéseken vehetnek részt és egy rendkívüli csapat tagjává válhatnak.